• dg most zeta 2
  • spomenik

NAJAVA MANIFESTACIJA ZA JUL 2016

•11.jul - Obilježavanje 220 godina od Martinićke bitke 
    21h - Spomen dom “Martinićka bitka”

•12.jul - IV Internacionalni festival folklora
    Učestvuju folklorni ansambli iz Grčke, Srbije, Hrvatske, BiH, kao i dva folklorna ansambla iz našeg grada “Danilovgrad” i “ Oro”

•13.jul - XX Katunske sportske igre
    Mjesto održavanja - Bandićke livade

•14.jul - Kulturno-sportska manifestacija “Spuško ljeto 2016” 
    Mjesto održavanja - Spuž ( ispod mosta )
 

NAJAVA: Manifestacija "Rijekom Zetom"

Na obali rijeke Zete, ispod glavnog gradskog mosta, svake godine krajem avgusta održava se tradicionalna manifestacija Rijekom Zetom. Ova manifestacija traje 3 dana i obiluje bogatim kulturno-zabavnim programom. Organizuju se brojna takmičenja od kojih su najpopularnija: trke lađa, skokovi sa skakaonica (7 metara visine), izbor za mis rijeke Zete i spremanje riblje čorbe. Iz godine u godinu broj učesnika i posjetilaca je sve veći, stoga, i ove godine očekujemo veliki broj kako učesnika tako i posjetilaca. Za vrijeme ove manifestacije lokalni poljoprivrednici imaju priliku da prestave svoje proizvode. Za učesnike i posjetioce biće obezbijeđen bogat zabavni program pa će imati prilike da slušaju estradne umjetnike, kako lokalne, tako i iz cijele države.

NAJAVA: Katunske sportske igre 2016.

U livadama Bandićkim, u predivnom ambijentu, pored rijeke Crkovnice, na sportskim poligonima prilagođenim ovoj namjeni, sredinom jula počinju 20 - te tradicionalne Katunske sportske igre. Ove igre iz godine u godinu okupljaju sve više takmičara u raznim sportskim disciplinama, među kojima su najpopularniji: mali fudbal, povlačenje konopca i bacanje kamena s ramena. Svi učesnici i posjetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno - zabavnom programu u kojem će učestvovati poznati estradni umjetnici, kao i kulturno - umjetnička društva. Na ovogodišnjim Katunskim sportskim igrama očekuje se učešće ekipa iz: Donjih i Gornjih Zagarača, Donjih i Gornjih Bandića, Donjih i Gornjih Pješivaca, Plane, Ćafe, Bajramovice, Daljma, Livada, Gornjih Komana, Čeva, Markovine, Lastve, Njeguša, Baloča, Bajica, Zagrede.